AEO status
Wilt u douanegoederen transporteren op (inter)nationaal niveau? Verbruggen Internationaal Transport is sinds kort de trotse eigenaar van het AEO-certificaat (Authorised Economic Operator) en is als douane-expediteur deskundig en betrouwbaar bij het vervullen van douane- en andere formaliteiten bij de in-, uit- en doorvoer van goederen. Wij handelen daarbij graag de benodigde documentatie voor u af. Door deze certificeringen krijgen we voorrang bij controles. Ook betekent dit dat goederen en documenten minder vaak aan inspectie worden onderworpen. Zo dragen wij zorg voor een snelle, deskundige en vertrouwelijke afhandeling van al uw binnenkomende of uitgaande douanegoederen.

Bedrijven die handel drijven met derde landen (niet-EU-landen), kunnen bij de douane een vergunning Authorised Economic Operator (oftewel AEO) aanvragen. Een dergelijke vergunning biedt allerlei voordelen. Zo wordt een bedrijf met een AEO-status bijvoorbeeld minder streng gecontroleerd bij grensoverschrijdende handel, waardoor het oponthoud bij grenzen afneemt en het logistieke proces soepeler en sneller kan verlopen.

Een AEO-vergunning is een kwaliteitskeurmerk welke wordt uitgereikt door de douane aan bedrijven die voldoen aan bepaalde criteria. Doordat wij over een AEO-status beschikken, kunt u erop vertrouwen dat u in ons een betrouwbare handelspartner hebt, die volgens de eisen van AEO en conform internationale wet- en regelgeving werkt.