AEO status Wij zijn eind 2021 gestart met het traject om de status voor Authorised Economic Operator (AEO-status) te verkrijgen. Het AEO-concept is gebaseerd op de door de Wereld Douane Organisatie ontwikkelde ‘Customs-to-Business partnership’. Uitgangspunt daarbij is dat bedrijven en Douane nauw samenwerken. Ze hebben als gemeenschappelijk doel het verhogen van de veiligheid van de internationale logistieke keten. De Douane wil met AEO ook legale handelsstromen beter faciliteren.

Specialistische kennis Hand in hand met internationaal transport gaan douaneformaliteiten. Dat betekent vaak een hele papierwinkel, waar soms bovendien nogal wat specialistische kennis voor nodig is.

Accurate afhandeling Wij nemen u graag die administratieve beslommeringen uit handen en bieden u een accurate afhandeling van zaken zoals de aangifte ten invoer, de aangifte ten uitvoer en het T-document.

Eén aanspreekpunt U hebt dan één aanspreekpunt voor het gehele logistieke traject. Dat werkt efficiënt en voorkomt vertraging en onnodige kosten als gevolg daarvan.